מה למדנו מישראמן 2022?
אין יותר מהישראמן להדגיש את היחידניות בטריאתלון הארוך.
כל אחד/ת מגיע אחרת, כל אחד/ת עובר אחרת, יותר שעות לבד מאשר כל תחרות אחרת- גם בתפישה וגם בפרקטיקה.
ניתוח הביצועים ותחקיר משותף עם הספורטאים הוא הבסיס להבנה האם עמדנו בשני היעדים שלנו:
- להביא את הספורטאי לקו הזינוק עם הפוטנציאל הנכון- פיזיולוגית ומנטלית
- הספורטאי יגיע בהצלחה לקו הסיום
לאחר מעבר וניתוח התהליך וההישגים בתחרות של ספורטאים באון ליין, בקבוצות ובאימון האישי, אפשר למתוח קו ולזהות מגמות שונות, מפורטות לפניכם.
1. היעד הבסיסי שלנו תמיד היה ויהיה 100% מהספורטאים מגיעים בריאים לקו הזינוק והצלחנו בו בצורה מלאה (שם את קורונה בצד לעוד מספר שורות). כל הקרדיט לכל מי שהבין שחיזוק הגוף לאורך החודשים האחרונים הוא מרכיב קריטי להגדלת סיכויי ההצלחה.
שילבנו את אימוני הכח עד שלבים מאוד מאוחרים מהמקובל, מתוך הבנה שגוף חזק בישראמן הוא לא מותרות, הוא חובה. דרש התאמות מסוימות באימונים אחרים- מחיר שבראייתי היה שווה לשלם.
כצופה מהצד בכיכר מרידיאן- ניכר וברור מאוד למי יש חגורת כתפיים חזקה, מי עשה עבודת CORE עקבית, ומי הצליח לרוץ חזק בחצי השעה האחרונה, בחלק המתיש ביותר של התחרות.
2. שלושה ספורטאים מבין עשרות התהליכים שניהלנו לא התחרו מסיבות רפואיות שאינן קשורות לאימונים. בתקופה אחרת זו סתירה עם הסעיף הקודם, בתקופת שיא הקורונה- אני מפריד בין הדברים.
לתחושתי מבין 1000 המשתתפים ביום התחרות אין ספק שהיו שזינקו שלא ב-100% קו הבריאות, שלושה ספורטאים שהתייעצו איתנו בקבלת ההחלטה (אחד עוד בבית, ושניים יום לפני הזינוק)- קיבלו החלטה נכונה ובוגרת.
כספורטאי קבוצת גיל, Lifetime athletes, זהו רק עוד יום אחד מיני רבים שהיו ויהיו לנו. החלטה לא לזנק משפיעה על אותו היום. סיבוך בריאותי שיכול להתרחש כאשר לוקחים גוף שאינו בריא אל הקצה- משפיע הרבה מעבר.
בנוסף- אנחנו מצפים ומקבלים הרבה קרדיט מהמשפחות- הן מצפות מאיתנו למידת אחריות גבוהה, ולחזור הביתה בדיוק באותו מצב שבו עזבנו את הבית בבוקר התחרות.
3. טעויות גדולות בהתנהלות.
אחת התחרויות הבודדות שבהן אני רואה עשרות תחקירים- בלי אף טעות גדולה אחת.
התמקדנו לקראת הישראמן הרבה מעבר ליכולת פיזיולוגית. את זה אנחנו עושים ממילא, הספורטאים שלנו ברמה מאוד מאוד גבוהה מתודולוגית- גם הצעירים שביניהם נכנסים כבר בצעד הראשון למסגרות השונות בהן מתאמנים בצורה מאוד מדויקת ומאוד מובנית בכל יום נתון, ולכן את המיקוד עשינו בשבועות האחרונים בהכנה יסודית על כל המקרים והתגובות שיכולים לקרות.
ישנן 3 משפחות עיקריות של טעויות גדולות:
- משפחת העצימות– התכניות המקצועיות לא אימנו את "קצב התחרות" אלא שיפרו את מרכיבי הכושר הרלוונטיים. קרוב לתחרות, ספורטאי קיבל תכנית עבודה מבוססת מדדים, אך התדריך התמקד בתחושה. ספורטאי לא צריך להתאמן עשרות שעות בקצב של תכנית התחרות. אם התאמן נכון, הוא יש לו את היכולת לשמור עליה.
- משפחת התזונה– כל ספורטאי תירגל בניסוי ותהייה במשך שבועות עד קבלת פרוטוקול תזונה מתאים אישית. זוהי הבנה והישג חשוב של כל ספורטאי, אך הנקודה המשמעותית יותר- ההתאמות לתזונה שספורטאים עשו בזמן אמת בין מרכיבים שונים שנותנים תרומה זהה, אך היו נגישים/נוחים יותר לשימוש בשלבים שונים מראות על בשלות ספורטיבית יפה מאוד!
- משפחת הלוגיסטיקה– בישראמן התמקדה בעיקר סביב לבוש- כאן באה לידי ביטוי החשיבות של ראש פתוח והתאמה נכונה לתנאים נוכחיים.
הטעות הנפוצה היא יישום של תובנות עבר בצורה אוטומטית, אנחנו נוטים להילחם מלחמות עבר ולהיות מקובעים, או לשאול חבר "מה עשית בשנה שעברה?" ולהעתיק.
תנאים הם דבר משתנה, ואנחנו יצור משתנה, ושוב מופגנת פה בשלות של ספורטאים- לקבל את העובדה שהפעם חובה לשלם "מס" על החלפה ראשונה כדי להתחיל יבשים, להתלבש בשכבות חום ולא רוח, ולתכנן לבוש שניתן לשחק איתו לאורך היום.

4. טעויות קטנות בהתנהלות.
מספר אלמנטים חוזרים, כאשר המשותף להם- על כולם דיברנו מראש, בשיחות, מאמרים והרצאות.
- הגעה מאוחרת. לתחרות משמעותית בארץ צריך להגיע לא פחות מ-48 שעות שלפני. אם התחרות בשישי בבוקר, אפשר להגיע רביעי בצהריים. לוקח זמן להתאושש מנסיעה ארוכה, לוקח זמן להתאקלם לאזור מזג שונה, לוקח זמן להשלים אימונים טובים על המסלול. השקעתם משאבים אדירים בהכנה לתחרות, אתם רוצים למצות את הפוטנציאל? תאפשרו את התנאים הטובים ביותר.
- טיפול מאוחר בלבוש. לא מעט ספורטאים הצטיידו באקספו. היה להם חוסר ביטחון בלבוש שרכשו, כי לא התאמנו איתו. תנאי מזג האוויר היו מדויקים לתחזיות ימים רבים לפני כן. ואם היה חוסר? ואם לא היו מידות? איזו סיבה יש לעמוד על הרגליים 30 שעות לפני תחרות ולעסוק בלוגיסטיקה? הפעם לא שילמנו על כך מחיר- בפעם הבאה עלולים לשלם.
- הגעה עם ילדים קטנים לתחרות חשובה. כמובן שהמשפחה והמצאותה היא חלק נהדר מהתחרות הזו, רובנו מתחרים בחו"ל והמשפחה לרוב אינה חלק מהחוויה וחבל. אבל לשים לב שהשילוב מבוצע בצורה טובה- מתי המשפחה מגיעה? עדיף אחרי כל ההכנות. איך ישנים? עדיף לקחת בלילה האחרון חדר לבד. שווה את ההשקעה.

ראש אחר
5. ראש קצת אחר- שיתוף בתובנות ספיציפיות מניהול התהליכים בקבוצות שלנו- TriHard ו Squad.
- ברירת מחדל למי שהשתתף בטבריה- מקצה חצי.
נטייה נפוצה אצל ספורטאים- לקבוע מטרות קצרות טווח. רוב הספורטאים מעריכים הערכת עודף את מה שאפשר להשיג בטווח הקצר, והערכת חסר את מה שאפשר להשיג בטווח הארוך. הכנה של חודשיים מטבריה לישראמן היא לא מיטבית, היא אפשרית עד לרמה מסוימת מאוד אם לא בנינו עונה מותאמת לכך מראש.
לשמחתי כולם בלי יוצא מן הכלל הפנימו את המסר, וכך למי שהיה חשוב להשתתף, המשכנו עם תובנות החצי בטבריה להעמקת היכולות לקראת מקצה חצי נוסף. דוגמה מצוינת לכך- הביצועים יוצאי הדופן של חברי SQUAD במקצה החצי בישראמן.
- ברירת מחדל למי שהשתתף בתחרויות הקיץ- לוותר הפעם…
גם את זה צריך לדעת לעשות. אנחנו מנהלים משאבים, ומשאבים מוגבלים. ספורטאים שהתאמנו לקראת חצי איש ברזל בטבריה החלו את הכנותיהם מתישהו ביולי 21, והשיא שלהם צריך להיות ביולי 22. אי אפשר לשמור במשך שנה שלמה על מתח גבוה. הגוף, הראש, מעגלי החיים האחרים- צריכים מינון ואיזון נכון. לספורטאי TriHard המתחרים בקיץ- החלטנו לוותר על התחרות, להתאושש מטבריה בצורה רגועה ובלי לחץ של ישראמן, ולבנות בסיס טוב יותר לקראת השיא הבא.
- ללא מחנה אימונים מרוכז
מחנה אימונים הוא פעילות חשובה, יש לפעילות תרומה גדולה בהכנה. למה בכל זאת החלטתי כך הפעם? מכיוון שאנחנו לא חיים בעולם תיאורטי. יש הקשר לכאן ועכשיו.
*מרבית הספורטאים מכירים וחוו את מסלול הישראמן בעבר, בשונה מבטבריה למשל.
*אי הוודאות הכללית בתקופת הקורונה- להשקיע משאבים רבים מצד הספורטאים בכסף וזמן היעדרות מהבית כשקיום התחרות לא ודאי- סיכון שאני מוכן לקחת לעומת התרומה במקרה הזה
*הספורטאים שלנו מוכנים פיזיולוגית ברמה מאוד גבוהה, אני לא צריך 3 ימים על המסלול לשם כך, ואת היכרות המסלול הרלוונטית בעיקר לרכיבה- ניתן להשלים בקפיצה חד יומית לאילת- כל אחד בעיתוי נוח לו, בעלויות זמן וכסף נמוכות יחסית.
*כחודש לפני האירוע היתה הזדמנות מצוינת בדמות טריאתלון אילת לקיים סופ"ש מרוכז של אימונים ותחרות הכנה אחרונה על המסלול, ספורטאים רבים שמעו לעצה וניצלו זאת. יותר מכך לא הרגשתי שהם צריכים, ולשמחתי כך היה.

הישראמן חשוב
6. הישראמן חשוב.
כן, יש עדיין הרבה מה לשפר באירוע (וב-10 השנים האחרונות הוא משתפר כל הזמן). כן, העלות שלו גבוהה. כן הוא קשה והיינו מעדיפים שיהיה על כביש הערבה.
ועדיין, הוא האקספו השנתי המסורתי של הענף הזה, ואני פוגש בו פעם בשנה אנשים שלא יוצא לי לפגוש במקום אחר, והוא מהבודדים שהמשפחה יכולה להצטרף אליו, והוא אלטרנטיבה טובה לכל מי שלא יכול להתחרות בקיץ, או שמעדיף להתחרות בארץ משיקולי לוגיסטיקה ופשטות.
יש לו ניחוח של חופשה וניקוי ראש, ועם כל אי הוודאות והסיכון בעולם יזמות אירועי הספורט- מסתבר שהוא העוגן הכי יציב בלוח השנה התחרותי הישראלי.
נמשיך לתמוך בו ולקחת בו חלק מבחינתי.
עבודה יפה,
מתאוששים וממשיכים הלאה לאתגרים הבאים.
