fbpx

כנות, תיאום ציפיות והתאמות – זה כל הסיפור

Bottom line first - נתחיל מהשורה התחתונה

המגביל העיקרי שלנו בתור ספורטאים חובבים, רציניים ככל שנהיה, הוא אורח החיים שלנו.

לא הציוד שלנו, ולכן אל תבנו על רכישה של אופניים יקרים יותר שתקפיץ אותנו קדימה,
לא הגיל שבו התחלנו להתאמן, ולכן אין סיבה לבכות על חלב שנשפך, כי ההורים לא שלחו אותי לחוג שחיה,
לא מתודת העבודה שלנו, ולכן גאדג'ט שיספק עוד שכבת נתונים ברזולוציה מדהימה, לא הוא יעשה את ההבדל
לא כמות או קצב הריצה שלנו באינטרוולים באצטדיון, למרות שתכל'ס אני יכול ללחוץ כרגע חזק יותר לא?

אימון ריצה אישי

אורח חיים ספורטיבי, מה זה עבורך?

כל אלו בהחלט יכולים לסייע לנו לעשות שינוי, אבל מהפכה של ממש נעשה באמצעות התאמות הקשורות לאורח החיים שלנו,
ולמרות נטייה טבעית להפריד בין העיקר לתפל ולעסוק בתפל… אני ממליץ להתחיל בעיקר.

כשאני כותב את צמד המילים "אורח חיים", אני לא מתכוון לשעה שבה אני הולך לישון, או האם אני מרשה לעצמי בירה באמצע השבוע עם חברים או מול הטלוויזיה.
אני מתכוון למערכת היחסים שיש לי עם האילוצים והנחות היסוד שמרכיבות את סדר היום שלי:

  1. סדר עדיפויות נכון
  2. רמת הסטרס שלי מגורמים שונים
  3. המשאבים שאני מחליט להקציב

מה עוצר אותך? מה ה-Limiter שלך?

הדיון על המגביל, Limiter, הוא דיון ברמה היומיומית. אין אף לא יום אחד שבו אני לא מקיים דיון שכזה עם ספורטאי כלשהו, ללא אבחנה של מגדר, ניסיון, רמה, מטרה- הדיון מעסיק את כל הספורטאים באשר הם בשלב כזה או אחר, בעיקר כי בתבנית האישיות של מי שעוסק בספורט כדרך חיים נמצאת השאיפה לעשות משהו "טוב יותר". להרגיש טוב יותר, להשיג הישג טוב יותר. המניע הבסיסי ביותר לעסוק בספורט הוא לייצר וקטור חיובי או במילים אחרות שבהם ספורטאים משתמשים – "לצמוח", "להשתפר", "להתקדם" וכו'. מילים שונות, הכוונה זהה.

מבחינתי הדיון מבורך וחשוב מאוד.

ראשית כי ספורטאים נוטים לחלק את המיומנויות שלהם ל"חוזקות" ו"חולשות" (העובדה שהם נוטים להתאמן על החוזקות היא נושא לכתיבה נפרדת…), וחשוב לי שלפני שנתחיל לטפל בנושאים בעמודת ה"חולשות", נוודא קודם שאין לנו שום "מגביל". מגביל הוא משהו שלא מאפשר לי להצליח. חולשה היא דבר שגורם לי לתוצאה פחות טובה. אם פתרנו את הגורמים המגבילים אותנו, מכאן הדרך להצלחה ולא משנה איך נגדיר אותה, נהיית אפשרית.

שנית, כי פעם שהספורטאי לומד לבצע את התהליך שנקרא "התאמה לאורך החיים שלי", הוא צבר מבחינתי את הכלי החשוב ביותר בארגז הכלים, כלי שבוודאות יחזור להשתמש בו– תהליך ההתאמה הוא תהליך מחזורי. אנחנו משתנים, החיים שלנו משתנים, הגורמים המשפיעים עלינו משתנים, ואנחנו כל הזמן עסוקים בתיאום ציפיות והתאמות. כל עונה, כל שבוע, כל אימון.  

מה המטרה שלך?

הספורטאי החובב שיעשה את תהליך ההתאמה בצורה הטובה, יעשה זאת באמצעות בחירה נכונה של המטרות והדרך שלו- הפעולות היומיומיות.

הוא יבחר מטרה המתאימה לרוח התקופה, שלוקחת בחשבון את החוויה שאותה הוא מעוניין לחוות.
בסופו של דבר למרות שחלק גדול מן הפעולות היומיות שלנו מוכוונות מדד כלשהו מתחום ה Performance, הספורטאי החובב בונה את הדרך שלו כדי להשיג איזושהי Experience.

הוא יבחר מטרה מתאימה לסדר העדיפויות שלו בחיים. כזו המושפעת מן העובדה שבשנים מסוימות הוא משקיע בתכנון והרחבת המשפחה, ואולי צריך אותו יותר בבית.

כזו המביאה בחשבון שיש שנים מתאימות יותר לפיתוח והשקעה בקריירה, ומכירה בכך שאנרגיה היא משחק סכום אפס, ואם אני משקיע את מרב האנרגיה שלי באימון הבוקר, לא בטוח שישארו לי משאבים להתמודד עם הקשיים הנדרשים בהקמה וביסוס של עסק, או את קור הרוח והיצירתיות הנדרשים לפתרון משברים.

הוא יתאים את המטרה וגם את הדרך לעובדה שבתקופות שונות, גורמים שונים מייצרים לנו עומס וסטרס גדול יותר בחיים. בתקופה שבה משאבים מנטליים משמעותיים מושקעים ב אתגרים/פרויקטים/אנשים אחרים, הוא ייבחר מטרה קלה יותר להשגה, ודרך המשתלבת באופן גמיש יותר בלוח הזמנים.

הוא יתאים את המשאבים המושקעים באורח החיים לרוח התקופה.

העובדה שאמא בחרה לעשות איש ברזל או שאבא בחר לשבור שיא במרתון, לא אומרת שכל הבית בחר לעשות זאת….:)

הוא יבחר דרך ומטרות שבהן נדרש להשקיע זמן בהתאמה כנה ללוח הזמנים אשר הבית והקריירה מאפשרים, וחשוב מכך- אשר נכון עבורו להקציב. אפשר לקום שעה קודם, אפשר לוותר על בילויים זוגיים, אפשר לקחת אופניים לחופשה משפחתית- האם זה נכון ומתאים לתקופה?

הוא יבחר דרך ומטרות שבהן מידת ההשקעה הכספית מתאימה להוצאות משק הבית.
אפשר להשקיע בנעליים היקרות ביותר, אפשר לשדרג לגלגלים מהירים יותר, אפשר לצאת למחנה אימונים נוסף- האם זה נכון ומתאים לתקופה?

לא כולם נועדו לנצח.

ספורטאי מקצוען שואף לנצח.

ספורטאי חובב, ה- Life time athlete, שואף להיות שלם.

ספורטאי שלם מעריך את הסביבה שלו, המשפחה, השותפים לעבודה, המאפשרים לו להמשיך לעסוק שנים רבות בפיתוח עצמי וצמיחה דרך הספורט. הוא נעים יותר ומוערך יותר על ידי כל מי שלידו, הוא לא מייצר שחיקה לסביבה.

ספורטאי שלם מעריך את הדרך שהוא עובר, את איכות התהליך ולא רק את תוצאות התהליך, ולכן גם מיום גרוע הוא יודע להפיק את הלקחים שיעשו אותו מחר טוב יותר. הוא צומח על ידי למידה ולכן מרוויח תמיד, גם כשהתוצאה פחות טובה נקודתית.
ספורטאי שלם יודע להסתכל על ה Bright side של כל אבן דרך, ובעצם כך מתדלק את עצמו כל הזמן בחוויות חיוביות. בלי לתדלק בדרך נגמרת האנרגיה בשלב כזה או אחר, ולא ניתן לשמור על התחביב לאורך שנים.

לספורטאי השלם יש ביטחון עצמי. להחליף סביבה, לגוון יעדים, להתנסות במתודות חדשות, לעמוד למבחן, לקבל ביקורת, להיכשל.

תסתכלו על הסביבה שלכם, על הספורטאים שלידכם, אלו שאתם מעריכים אותם כ"מוצלחים". האם אתם תופשים אותם כספורטאים חד גוניים או ספורטאים העוסקים בשינויים והתאמות. לי התשובה ברורה.

וכך גם התשובה לשאלה- "האם גם אתם מסוגלים להיות כאלו?"    

2 מחשבות על “כנות, תיאום ציפיות והתאמות – זה כל הסיפור”

  1. כתבת יפה ומדוייק . אתה מחזיק בגישה הוליסטית ורואה את המתאמן 360 מעלות . החברים בקבוצה עברו שינוי .. השיח אחר .. מדברים דרך ופחות תוצאה ..
    וזה הערך הגדול שלך ! כיף גדול שאתה שלנו🙏

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
קבע שיחת ייעוץ עם מאמן בחינם!
× זמינים בצ׳אט
דילוג לתוכן