מה לאכול לפני, במהלך ולאחר האימון
את הנושא של תזונה באימונים נחלק למספר סוגים שונים בהתאם לאורך ועצימות האימון.
אימונים קצרים:
אימונים קצרים בעצימות נמוכה
כאשר משך האימון אינו עולה על 90 דקות ועצימות האימון קלה עד בינונית, לא מומלץ לצרוך תזונה תוך כדי האימון. לגוף יש מאגרי אנרגיה מספיקים על מנת להזין את עצמו במהלך האימון.
אימונים קצרים בעצימות גבוהה
באימונים של עד 90 דקות בעצימות גבוהה ניתן לאכול בבוקר האימון פרוסה עם ממרח, ולהוסיף כוס קפה. מומלץ להקפיד לשתות הרבה מים בבוקר שלפני האימון.
אימונים ארוכים:
אימון ארוך בעצימות נמוכה
לאימונים שמעל 90 דקות נרצה להגיע עם מאגרי גליקוגן מלאים שיספקו לגוף אנרגיה. נמליץ לאכול בבוקר האימון בין 2-3 פרוסות עם ריבה/סילאן/דבש, ולהקפיד על שתיית מים רבה. במהלך האימון עצמו נרצה להחזיר כ 150 קלוריות לשעת פעילות, כשאת האנרגיה נצרוך כפחמימה – ג'לים, משקה איזוטוני, חטיף וכו'.
אימון ארוך בעצימות גבוהה
כאשר משך האימון עולה על 90 דקות, נרצה להגיע עם מאגרי גליקוגן מלאים שיספקו לגוף אנרגיה, ולמלא אותם גם תוך כדי האימון. נמליץ לאכול בבוקר האימון בין 2-3 פרוסות עם ריבה/סילאן/דבש, ולהקפיד על שתיית מים רבה. במהלך האימון עצמו נרצה להחזיר כ 250 קלוריות לשעת פעילות, כשאת האנרגיה נצרוך כפחמימה – ג'לים, משקה איזוטוני, חטיף וכו'.
ואחרי האימון?
על מנת להתאושש כראוי ולהכין את הגוף לקראת האימון הבא, אנו צריכים למלא את מאגרי האנרגיה בגוף. ככל שהאימון היה עצים יותר, נרצה לאכול יותר. ככל שהאימון היה קצר יותר, מאגרי הפחמימות בגוף לא התרוקנו, ולכן רצוי להמעיט בהחזרים. יש לצרוך פחמימה יחד עם חלבון על מנת לבנות ולתקן את "הרס" השריר.
חשוב מאוד להקפיד על שתיית מים מרובה לאורך כל היום – לפני, תוך כדי, ואחרי. מחסור בנוזלים עלול לגרום להתייבשות, מה שיגרור גוף עייף ואימון לא איכותי. יחד עם המים מומלץ לצרוך מלחים.